Cupping Kursus: Lær at Udføre denne Traditionelle Praksis

Cupping er en traditionel praksis, der har været brugt i forskellige kulturer i århundreder. Det indebærer fastgørelse af kopper til huden for at skabe et vakuum og trække blod til overfladen. Cupping kan bruges til at lindre smerter, forbedre cirkulationen og fremme heling.

Hvis du er interesseret i at lære at udføre cupping, er der flere kurser til rådighed, der kan lære dig teknikken og hvordan den skal udføres sikkert og effektivt.

Hvad er et Cupping Kursus?

Et cupping kursus er en træning, der lærer dig teknikkerne til at udføre cupping på en sikker og effektiv måde. Kurserne kan variere i længde og omfang, men typisk vil de dække følgende emner:

 • Historien om cupping
 • De forskellige typer af cupping teknikker
 • Hvordan man udfører cupping sikkert og korrekt
 • Indikationer og kontraindikationer for behandling
 • Hvordan man vælger og bruger de rigtige kopper
 • Hvordan man håndterer eventuelle bivirkninger eller komplikationer

Hvem kan deltage i et Cupping Kursus?

Cupping kurser er åbne for en bred vifte af mennesker, herunder sundhedspersonale, massage terapeuter, akupunktører, fysioterapeuter og andre fagfolk inden for sundhedspleje. Nogle kurser kan også være åbne for offentligheden, så alle kan lære at udføre cupping.

Det er vigtigt at bemærke, at cupping kun bør udføres af trænede professionelle. Selvom cupping er en sikker praksis, kan forkert teknik eller udførelse føre til skade.

Hvordan finder man et Cupping Kursus?

Der er flere måder at finde et cupping kursus på. Du kan søge på nettet efter kurser i dit område eller kontakte lokale sundhedsplejefaciliteter eller uddannelsescentre for at se, om de tilbyder cupping kurser.

Det er også en god ide at undersøge kursernes omdømme og kvalitet, inden du tilmelder dig. Læs anmeldelser fra tidligere deltagere og sørg for at vælge en pålidelig og erfaren underviser.

Konklusion

Cupping er en traditionel praksis, der har vist sig at have flere sundhedsfordele. Hvis du er interesseret i at lære at udføre cupping, er der flere kurser til rådighed, der kan lære dig teknikken og hvordan den skal udføres sikkert og effektivt.

Husk, at cupping kun bør udføres af trænede professionelle, og at det er vigtigt at undersøge kursernes omdømme og kvalitet, inden du tilmelder dig.

CUPPINGKURSER

Cupping.dk tilbyder en række af kurser inden for Cuppingterapi, Gua-Sha og kosmetisk cupping, samt øreakupunktur.

Kurserne er målrettet Fysioterapeuter, massører, akupunktører og andre behandlere eller studerende der arbejder med bevægeapparatet.

Et medlemskab på cupping.dk giver dig mulighed for:

 • At dele viden og resultater med hinanden
 • Fælles markedsføring
 • At kunderne kan finde dig som behandler i deres område
 • At tilmelde dig Facebook grupperne: MuscleCup® og Behandlergruppe cupping.dk hvor I kan dele jeres erfaringer og stille spørgsmål, samt deltage i debatter og holdes opdateret
 • Uploade dine resultater med MuscleCup®-test.

OBS: Ring venligst til Bo Stentoft på tlf. 28287203 hvis du er interesseret i et kursus, der ikke er planlagt en dato for endnu.

KURSUSDATOER

GUA-SHA & TRADITIONEL CUPPINGTERAPI (modul 1)
Næste kursus: Dato ikke planlagt

ELEKTRO CUPPING (modul 2)
Næste kursus: Dato ikke planlagt

ELEKTRO CUPPING + MUSCLECUP® (modul 2+3)
Næste kursus: Dato ikke planlagt

BINDEVÆVSMASSAGE MED SUGEKOPPER (modul 4)
København den 24. og 25. maj 2024 hos Nui CPH – Klinik Dyrberg Rand

KOSMETISK CUPPING OG GUA-SHA (modul 5)
København den 14. og 15. juni 2024 hos Nui CPH – Klinik Dyrberg Rand

ØREAKUPUNKTUR (modul 6)
Køge den 8. og 9. juni 2024 hos Bo Stentoft

KURSUSOVERSIGT

GUA-SHA & TRADITIONEL CUPPINGTERAPI (modul 1)

Med Gua-Sha skraber man med forskellige redskaber hen over hudens overflade, der hvor der er smerter. Cupping foregår ved at kopper suges fast på huden ved hjælp af undertryk. Begge teknikker skaber flow, øger blodkredsløbet og opløser affaldsstoffer.

ELEKTRO CUPPING (modul 2)

Elektrocupping er en moderne form for cuppingterapi, hvor der bruges elektriske pumper samt cupper, fremstillet i et fleksibelt materiale, som gør din behandling med cupping meget lettere, hurtigere og mere effektiv.

MUSCLECUP® (modul 3)

På kurset MuscleCup®, arbejder vi med elektriske pumper, samt forskellige typer avancerede cupper. Behandlingen er et helt nyt og spændende behandlings koncept udviklet af Bo Stentoft til at forbedre præstation og styrke hos sportsfolk.

BINDEVÆVSMASSAGE MED SUGEKOPPER (modul 4)

Bindevævsmassage med sugekopper arbejder med kroppens bindevæv. Her introduceres de forskellige teknikker og fokus vil ligge på hvordan man effektivt reducerer cellulite – også kendt som den genstridige appelsinhud som mange kæmper med.

KOSMETISK CUPPING OG GUA-SHA (modul 5)

Kosmetisk cupping udskiller effektivt affaldsstoffer og blodcirkulationen øges. Dette løfter, stimulerer til kollagen produktion og giver ansigtet fornyet glød. Man lærer at arbejde på ansigtets bindevæv, hud og muskler med forskellige teknikker og redskaber.

ØREAKUPUNKTUR (modul 6)

Øreakupunktur er en let, logisk og enkel behandlingsmetode, der både kan stå helt alene, men også kan supplere og forstærke behandlingsformer som cuppingterapi, massage, zoneterapi og akupunktur, mm.

PAKKETILBUD

KURSUSPAKKE (modul 1+2+3)

Uddannelsen består af modul 1, modul 2 og modul 3. Lær at mestre både Gua-sha, cuppingterapi, elektrocupping og sportscupping / MuscleCup®. Pakken er for dig som ønsker at blive ekspert inden for disse områder.

KURSUSPAKKE (modul 4+5)

Kursuspakken består af de videregående moduler, modul 4 og modul 5. Her lærer du at mestre alle teknikker inden for kosmetisk cupping og gua-sha samt bindevævsmassage med cupping. Pakken er for dig som ønsker at være ekspert inden for disse områder.

CUPPING EKSPERT UDDANNELSEN (modul 1–6)

Uddannelsen består af modul 1 til modul 6, samt 6 timers opfølgningskursus. Lær at mestre Gua-sha, cuppingterapi, kosmetisk cupping og Gua-sha, bindevævsmassage med cupping, elektrocupping, sportscupping / MuscleCup® og øreakupunktur.

MYOFASCIAL DECOMPRESSION (MFD)

Myofasical decompression er den eneste modalitet i manuel medicin, som er dekompressiv af natur. Det negative tryk giver mulighed for at skabe mere plads i det muskuloskeletale system, og giver forbedret vævsglidning og mobilitet.

TILMELDING

Hvis du ønsker at deltage på vores kurser, så enten klik på knappen “Tilføj til kurv” på kursussiden, udfyld formularen nedenfor, eller send os en mail med navn, titel og dit tlf. nr. samt hvilke moduler du ønsker til: kontakt@cupping.dk.

Kurser kan også betales via Mobilepay nr. 39298

Husk at din tilmelding er bindene uden skriftligt afbud. Ved afbud 10 dage før kursus start eller når du har modtaget kursus materialet, returneres pengene ikke.

For nærmere oplysninger ring venligst til Bo Stentoft på tlf.: 28 28 72 03

  MODUL 1. GUA-SHA & TRADITIONEL CUPPINGTERAPIMODUL 2. MODERNE CUPPINGTERAPIMODUL 3. MUSCLECUP® BEHANDLINGMODUL 4. BINDEVÆVSMASSAGE MED SUGEKOPPERMODUL 5. KOSMETISK CUPPING OG GUA-SHAMODUL 6. ØREAKUPUNKTURMODUL 1+2+3MODUL 2+3MODUL 4+5MODUL 1+2+3+4+5+6

  BILLEDER FRA TIDLIGERE KURSER

  Kursus den 15/3-14 i LIFTRS GYM – CrossFit Køge

  Kursus den 5/10-14 i Fitness World – Køge

  0