BLOOD CUPPING / HIJAMA / WET CUPPING

Hvad er Hijama?

Hijama benyttes meget i Mellemøsten hvor det bruges til at afgifte og udrense kroppen.

Hijama/wet cupping/blod cupping er en behandling hvor stagneret blod bliver fjernet og suget ud. Behandlingen forgår ved at der laves små ridser i huden hvorefter man sætter kopper på.

Behandling er meget effektiv til at udrense tungmetaller, toksiner og rester af lægemidler.

Når det urene blod bliver fjernet, danner kroppen rent blod og immunforsvaret bliver stærkere.

Da der tappes blod, skal man have en lægelig baggrund for at kunne udføre det.

I Danmark er det er ikke tilladt for behandlere eller terapeuter uden sundheds faglig uddannelse at udføre blod cupping, da man tapper blod ved denne metode og det bliver betragtet som et kirurgisk indgreb.

Blood cupping er ikke en behandling som cupping.dk tilbyder.

Blood Cupping: En Traditionel Praksis med Moderne Fordele

Blood cupping er en traditionel praksis, der har været brugt i forskellige kulturer i århundreder. Det indebærer at fastgøre kopper til huden og skabe et vakuum for at trække blod til overfladen. Praksissen har været brugt til en række formål, fra behandling af sygdomme til forbedring af atletisk præstation.

Selvom blood cupping har eksisteret i lang tid, har det fået fornyet interesse i de seneste år på grund af dets rapporterede sundhedsfordele. I denne artikel vil vi udforske historien om blood cupping, hvordan det udføres, og de potentielle sundhedsfordele.

Historie af Blood Cupping

Praksissen med blood cupping stammer fra det gamle Egypten, hvor det blev brugt til at behandle en række tilstande såsom feber og menstruationsproblemer. Det blev også brugt i det antikke Grækenland, hvor det blev troet at forbedre cirkulationen og fremme heling.

Blood cupping har været brugt i traditionel kinesisk medicin i tusinder af år, hvor det menes at balancere strømmen af energi i kroppen. Kopperne blev traditionelt lavet af bambus eller dyrehorn og påført bestemte punkter på kroppen.

Hvordan udføres Blood Cupping

I dag udføres blood cupping typisk ved hjælp af glas- eller plastickopper. Kopperne placeres på huden, og et vakuum skabes ved hjælp af varme eller en pumpe. Vakuumet trækker blodet til overfladen, og der opstår et cirkulært blåt mærke-lignende aftryk. Kopperne fjernes efter flere minutter.

Proceduren kan udføres på forskellige dele af kroppen, herunder ryggen, benene og armene. Det er vigtigt at bemærke, at blood cupping kun bør udføres af en trænet professionel, da forkert teknik kan resultere i skade.

Potentielle sundhedsfordele ved Blood Cupping

Blood cupping menes at have flere potentielle sundhedsfordele. Her er nogle af de mest almindeligt rapporterede fordele:

Smertelindring

Blood cupping menes at hjælpe med at lindre smerter ved at forbedre blodgennemstrømningen og reducere inflammation. Det er blevet brugt til at behandle tilstande som rygsmerter, nakkesmerter og gigt.

Forbedret atletisk præstation

Nogle atleter tror, at blood cupping kan forbedre deres præstation ved at øge blodgennemstrømningen og reducere muskelsmerter. Det er blevet brugt af atleter inden for forskellige sportsgrene, herunder svømning og atletik.

Afgiftning

Blood cupping menes at hjælpe med at fjerne giftstoffer fra kroppen ved at øge cirkulationen og fremme lymfedrænage. Det er blevet brugt som en form for afgiftning i traditionel kinesisk medicin.

Forbedret hud sundhed

Blood cupping menes at forbedre hudens sundhed ved at øge blodgennemstrømningen og fremme produktionen af kollagen. Det er blevet brugt til at behandle tilstande som acne og eksem.

Konklusion

Blood cupping er en traditionel praksis, der har været brugt i århundreder. Selvom det har fået fornyet interesse i de seneste år på grund af dets rapporterede sundhedsfordele, er det vigtigt at bemærke, at praksissen kun bør udføres af en trænet professionel.

Mens der er behov for mere forskning for at forstå de potentielle sundhedsfordele ved blood cupping fuldt ud, sværger mange mennesker ved dens evne til at lindre smerte, forbedre atletisk præstation, afgifte kroppen og forbedre hudens sundhed. Hvis du er interesseret i at prøve blood cupping, skal du sørge for at konsultere en kvalificeret praktiserende læge for at afgøre, om det er det rigtige valg for dig.

0